De meest efficiënte manier om parels mooi glanzend te houden is ze zoveel mogelijk te dragen. Je huidvet zorgt er namelijk voor dat de parels niet uitdrogen.

Parels krijgen opnieuw een mooie, frisse glans door ze schoon te wrijven met een zachte, licht vochtige doek. Ze houden niet van agressieve en chemische middelen. Ook producten zoals zeep, haarlak, parfum en zonnecrème hebben een negatief effect op de glans van parels en kunnen ze zelfs beschadigen. Ga dus nooit met parels in bad en doe ze ook uit wanneer je gaat sporten of zonnebaden.

Halssnoer van Roze ZoetwaterparelsIndien je een ring met een parel draagt, let er dan op dat deze niet te veel in warm water zit. De parel wordt immers op een pin van zilver of goud gelijmd. Door heet water kan deze lijm loskomen.

Het onderhoud van je pareljuwelen is niet moeilijk, maar vraagt enkel een beetje aandacht. Je bent steeds welkom in het atelier voor het lijmen van parels en het (her)knopen van parelkettingen.