Rouwjuweel

Bij een afscheid van een dierbaar persoon of huisdier kan de nabijheid van een juweel troost bieden. Door in dit juweel een beetje crematie-as, een vingerafdruk, een haarlokje of een persoonlijke gravure toe te voegen kan ik jouw herinnering tastbaar maken en je verdriet vorm geven. Je voelt je dierbare terug een beetje dichterbij door het dragen van je persoonlijk juweel.

Asverwerking

Ik kan crematie-as op twee manieren verwerken in jouw juweel. Ofwel zit het onzichtbaar verwerkt, mooi verstopt in het edelmetaal of onder een edelsteen. Het kan ook zichtbaar waarbij het crematie-as door middel van hars in je juweel wordt vastgezet. Het toevoegen van crematie-as is vaak een ingrijpend moment. Ik overleg heel uitvoering samen met jou hoe jij dit proces graag wil aanpakken.

Vingerafdruk

In het geval van een overleden dierbare heb jij vaak één of meerdere vingerafdrukken op papier. Samen bekijken we welke afdruk het mooist kan gegraveerd worden in jouw juweel. Soms werk ik ook met afdrukjes in was als jij bijvoorbeeld enkel een siliconenafdrukje ter beschikking hebt. Beide technieken licht ik hier een beetje meer toe.

Ook pootafdrukjes van jouw geliefd huisdier kan ik graveren in jouw rouwjuweel.

Persoonlijke gravure

De mogelijkheden van gravures zijn bijna eindeloos en heel persoonlijk. Dit kunnen specifieke symbolen of figuren zijn, woorden of stukjes tekst, zelfs in het persoonlijke handschrift van jouw dierbare.

Haarlokje

Meestal gebeurt het toevoegen van een haarlokje zichtbaar in jouw juweel, vaak in combinatie met crematie-as in hars. Maar het kan zeker ook onzichtbaar, verwerkt onder een edelsteen.

Boek een afspraak

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur mij een berichtje via het contactformulier of mail rechtstreeks naar info@tamarahenderickx.be.