Info

Over Tamara

Ik, Tamara...

tamara henderickx goudsmid juweelontwerpster

… ben een creatieve duizendpoot

… ben een creatieve duizendpoot

Als kind was ik reeds heel erg creatief. Aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst heb ik ten volle mij artistieke vaardigheden kunnen ontplooien.

Na mijn studies Handelsingenieur ben ik terecht gekomen in de diamantwereld in hartje Antwerpen. Door het dagdagelijks werken met deze bijzondere edelsteen heb ik uiteraard heel wat praktische ervaring kunnen opdoen. Zo heb ik een opleiding tot diamond grader aan het Gemological Institute of America (GIA) in Londen succesvol afgewerkt.

… hou van ambachtelijk werk

… hou van ambachtelijk werk

Ik miste echter het creatieve en het werken met mij handen. Vandaar mijn bewuste keuze voor een opleiding tot goudsmid, een eeuwenoud ambacht, in Antwerpen. In eerste instantie met de bedoeling om handgemaakte juwelen te vervaardigen als afwisseling met het drukke werkleven. Later ook met de droom om er ooit mijn beroep van te maken.

En ooit is nu geworden… In mijn atelier lukt het me om te ontsnappen aan het drukke leven als tweelingmama van twee prachtdochters, Julie en Laura. Aan de zijlijn staat mijn partner Kevin met aanmoedigingen om er volledig voor te gaan en mijn dromen te verwezenlijken.

tamara henderickx goudsmid juweelontwerpster atelier
tamara henderickx goudsmid juweelontwerpster atelier

… ben goudsmid en juweelontwerpster

…ben goudsmid en juweelontwerpster

Ik werk met edele metalen en andere hoogwaardige materialen zoals edelstenen en parels. Elementen uit het dagelijkse leven en het werken aan de werkbank inspireren mij telkens tot nieuwe ideeën en creaties.

… vervaardig unieke juwelen

… vervaardig unieke juwelen

Mijn creaties zijn vaak geometrisch en symmetrisch geïnspireerd, gebaseerd op strakke lijnen en vormen. De afwerking gebeurt soms op een kleurrijke en speelse manier door de combinatie met andere materialen.

Naast een vaste collectie maak ik de meeste juwelen op maat. Uiteraard transformeer ik ook jouw eigen goud tot een nieuw juweel.

tamara henderickx goudsmid juweelontwerpster juwelen
tamara henderickx goudsmid juweelontwerpster werkbank

… creëer gepersonaliseerde ontwerpen

… creëer gepersonaliseerde ontwerpen

Mijn handgemaakte juwelen zijn uniek en vervaardig ik in mijn eigen thuisatelier op ambachtelijke wijze met oog voor detail en kwaliteit. Alle stukken zijn 100% Belgisch, soms in kleine oplagen gemaakt, om het exclusieve en persoonlijke karakter te vrijwaren.

Je kan bij mij terecht voor betaalbare, zilveren juwelen maar ook voor gepersonaliseerde ontwerpen voor een bijzonder iemand of voor een bijzondere dag.

X