Hoe onderhoud je pareljuwelen?

Hoe onderhoud je pareljuwelen?

De meest efficiënte manier om parels mooi glanzend te houden is ze zoveel mogelijk te dragen. Je huidvet zorgt er namelijk voor dat de parels niet uitdrogen.

Parels krijgen opnieuw een mooie, frisse glans door ze schoon te wrijven met een zachte, licht vochtige doek. Ze houden niet van agressieve en chemische middelen. Ook producten zoals zeep, haarlak, parfum en zonnecrème hebben een negatief effect op de glans van parels en kunnen ze zelfs beschadigen. Ga dus nooit met parels in bad en doe ze ook uit wanneer je gaat sporten of zonnebaden.

Indien je een ring met een parel draagt, let er dan op dat deze niet te veel in warm water zit. De parel wordt immers op een pin van zilver of goud gelijmd. Door heet water kan deze lijm loskomen.

Het onderhoud van je pareljuwelen is niet moeilijk, maar vraagt enkel een beetje aandacht.

Je bent steeds welkom in het atelier voor het lijmen van parels en het (her)knopen van parelkettingen.

Halssnoer van Roze Zoetwaterparels

2 thoughts on “Hoe onderhoud je pareljuwelen?”

    1. Echte parels hebben een beetje een ruw oppervlak. Als je een echte parel even tussen je tanden wrijft, dan voel je onmiddellijk de ruwere structuur.
      Daarnaast voelen echte parels in eerste instantie koud aan om zich dan daarna geleidelijk aan aan te passen aan je lichaamstemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *